Dag familie en vrienden van Cook en Goldmund,

Zoals jullie weten heeft de corona-crisis grote en deels onzichtbare gevolgen voor de horeca. Het ging lange tijd nog wel redelijk met Café Cook en Goldmund. Maar inmiddels is de nood echt aan de man, dat komt ook omdat Goldmund geen aanspraak kan maken op de steunmaatregelen.*

We vroegen Appie, Borch en Onno hoe we kunnen helpen.

En zij gaven aan dat de sleutel ligt in een goed werkend terras voor Goldmund. Want als straks de terrassen wel open mogen, maar de binnenplekken niet, klinkt dat als goed nieuws. Dat is het ook, maar wel is dan de vraag hoe er voldoende mensen komen om de tent draaiende te houden en te kunnen beginnen met het wegwerken van de opgelopen schulden.

Een nieuw en deels overdekt terras maakt het mogelijk om straks weer veel mensen blij te maken. De terrasafscheiding is zo bedacht dat het ook kan functioneren als het weer niet zo goed is, en het team dus niet werkloos staat toe te kijken bij het eerste het beste regenbuitje of wat guurder weer.

Ivo Middeldorp en Suzanne van Andel (de neef en aangetrouwde nicht van Onno) hebben een terras ontworpen en kunnen dit ook bouwen, en genereus hebben zij aangeboden alleen de materiaalkosten te rekenen. Dat gaat nog steeds om een behoorlijk bedrag van enkele duizenden euro’s aan voornamelijk kosten voor hout en kozijnen.

We willen jullie vragen hier een bijdrage aan te doen.
Zo geven we hen met elkaar een steun in de rug.

In ons achterhoofd hebben we een hoop mooie herinneringen en denken aan de mooie terrasavonden en het harde werk van iedereen** in de afgelopen tien jaar. In het voorhoofd kijken we uit naar nieuwe ontmoetingen, gesprekken en heerlijk eten de komende jaren!

Grote groet,

Suzanne van Andel
Ivo Middeldorp
Pieter Middeldorp
Koen Middeldorp
Job Terhaar sive Droste
Inan Schults
Maaike Timmers
Yvette Velzeboer
Pien Vos
Thijs Middeldorp

 

* Vanuit de overheid zijn er steunmaatregelen opgetuigd om een deel van de vaste lasten te dekken, maar vooralsnog kan Goldmund daar buiten eigen schuld geen aanspraak op maken. Korte toelichting; door een verbouwingskwestie tussen de Gemeente Amsterdam en de woningbouwvereniging waar Goldmund van huurt, heeft de start tweeënhalf jaar vertraging opgelopen en kon Goldmund vanwege de inschrijving van de KvK in 2017 niet als starter worden aangemerkt, maar was er ook geen omzet op basis waarvan steun gevraagd kan worden.

** Ook in coronatijd wordt er doorgewerkt en gebeuren er positieve dingen. Dagelijks wordt er verse pasta gedraaid en ook de desserts vliegen over de toonbank. Dit helpt iets, maar dekt lang niet alle kosten.